< machines

 

 

Van Schoonhoven biedt u diverse opties in retoursystemen aan waarmee voor iedere situatie en budget een passende oplossing kan worden aangeboden.

Informeer naar de mogelijkheden, een retoursysteem is eerder rendabel te maken dan veelal wordt gedacht!

 

CompaktO Comet serie

Dit modulaire retoursysteem wordt voor een zeer aantrekkelijke prijs aangeboden in een 4-tal basisafmetingen. Door de eenvoudige opbouw is de lengte van het systeem eenvoudig aan te passen, evenals de eventuele hoogte van de overzetunit en retourband. Hierdoor past het systeem aan elke kantenaanlijmmachine.

Door het toepassen van de CompaktO Comet heeft u nog maar 1 verantwoordelijke bediener bij de kantenaanlijmer. Niet langer is er eendiscussie tussen bediener vooraan de machine en de 2e man achter die de kwaliteit moet beoordelen. Tevens staat men niet meer te wachten op een collega, maar blijft continu aan het werk met de machine.

Bij kleinere series kan de bediener ook meer panelen verwerken. Waar hij normaal twee tot drie panelen in kan voeren en vervolgens mee moet lopen met de doorvoer kan nu doorgewerkt worden. Gerede panelen worden opgevangen aan het eind van de retourband.

Door toepassen van een retoursysteem als de CompaktO verlaagt u het risico op rugklachten. Ook de kans op persoonlijke verwondingen wordt verder teruggebracht, en de panelen lopen minder risico beschadigd te worden bij op-/afstapelen.

 

PVC-beklede rollen lopen rustig kogelgelagerd en zijn onderhoudsvrij. Panelen worden dwars getransporteerd door - voor deze machine ontwikkelde - polyurethaan snaren welke met kevlar zijn verstevigd. De betrouwbaarheid wordt verder onderstreept door een PLC-sturing met optische sensoren voor een krasvrije doorloop en detectie. Uiteraard wordt het systeem geleverd conform de CE-normen.

De 4 standaard afmetingen variëren van paneellengtes van 2.000 tot 2.400mm en paneelbreedte van 1.000 tot 2.000mm.

Retoursysteem TS1000

Al jarenlang het beste retoursysteem in de gehele branche. Nederlands fabrikaat wat tot ver over de grenzen is toegepast. Unieke mogelijkheden als een keerinrichting, luchtkussentafel bij retourbrengen op exacte invoerhoogte en maatwerkafmetingen maken de mogelijkheden vrijwel eindeloos.

Vraag naar de mogelijkheden en referenties!

 
Colofon
Last update: 18 november 2022